Joost Vink

Mijn naam is Joost Vink, trainer en video analist bij Veerkracht.
In de afgelopen jaren heb ik mezelf ontwikkeld als video analist (keepers) bij de jeugdacademie van NEC in Nijmegen. Hier haalde ik enorm veel voldoening uit, maar ik miste ook de diepte wat betreft data-en video analyse. Wat zie je in de video en hoe vertaald zich dat in data? Maar ook, wat kan ik met deze data en hoe kan ik dit dan trainbaar maken in de gym? Om ervoor te zorgen dat de sporter nog beter wordt in de sport die hij/zij beoefent. Bij NEC heb ik gemerkt dat in de (top)sport details enorm belangrijk zijn, als mede dus ook het “detail trainen”.


Een aantal jaar geleden heb ik fitnesstrainer A en B behaald en stage gelopen bij You Gym, waar ik Alex ontmoet heb. Omdat ik meer diepte zocht en altijd in contact ben gebleven met Alex besprak ik dit met hem. Hieruit is onze samenwerking ontstaan. De kans om de stap te maken en hetgeen wat ik mis op te zetten bij Veerkracht.
Verder vind ik de visie van Veerkracht hier mooi op aansluiten: “Veerkracht staat voor maatwerk!”
Met detail kijken naar wat de sporter nodig heeft en hier zo goed als mogelijk proberen op aan te sluiten door middel van data- en video analyse.